Δ.Τ. – Ενημερωτική Συνάντηση για την UNGASS 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Απριλίου 2016

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε η ανοικτή ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η ΜΚΟ «Διογένης – Διάλογος πολιτικής για τα Ναρκωτικά», με αφορμή την Ειδική Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά (UNGASS 2016). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στο κτίριο «Κωστής Παλαμάς» στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, εργαζόμενοι στον χώρο της πρόληψης, μείωσης βλάβης, κοινωνικής επανένταξης και θεραπείας των εξαρτήσεων, εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το γραφείο της Εθνικής Συντονίστριας για τα ναρκωτικά.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκε πλήθος χρήσιμων πληροφοριών, προτάσεων και εμπειριών από τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, σχετικά με το ιστορικό, τους στόχους, τις προετοιμασίες και τις προσδοκίες αναφορικά με την επερχόμενη Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά, την ισχύουσα πολιτική για τα ναρκωτικά και τις προκλήσεις τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, προέκυψε κείμενο προτάσεων για τη θέση της Ελλάδας στην UNGASS 2016, το οποίο θα αποσταλεί εντός των επόμενων ημερών στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, που έδειξαν μεγάλη διάθεση για συμμετοχή στην κατανόηση όλων των πτυχών του ζητήματος. Παράλληλα ανέδειξαν την ανάγκη για παρόμοιους ανοικτούς διαλόγους, με στόχο ολιστική προσέγγιση στην αντιμετώπιση του θέματος και την διαμόρφωση πολιτικών για τα ναρκωτικά που προσανατολίζονται στη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι στην καταστολή και την τιμωρία.